Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Y axis moves 4 times too far then X axis!!??

Posted by OlaA 
Y axis moves 4 times too far then X axis!!??
November 01, 2017 10:57AM
Hey!
I am a beginner of this. I have uploaded Marlin 1.1.6 to Geeetech 2560 rev. A in my Prusa i3 clone.
In Configuration h. I have 7 as motherboard.
Has set DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT {78.74,78.74,2399,102.5} Everything works except that the Y axis moves 4 times too far.
The X-axis is perfect. As I see it, X have the same physical conditions as Y.
What do I miss?

Regard
Ola A.
Linköping
Sweden
Re: Y axis moves 4 times too far then X axis!!??
November 01, 2017 01:43PM
One of your micro stepping jumpers (under the Y stepper driver) is missing or just not working.. Check all 3 jumpers exist and that there is a bit of metal in the jumper.
Re: Y axis moves 4 times too far then X axis!!??
November 01, 2017 10:08PM
Yes of course :-) I forgot them. I'm going to check them out, and hold my thumbs. Thanks.winking smiley
Re: Y axis moves 4 times too far then X axis!!??
November 02, 2017 05:07AM
Quote
Dust
One of your micro stepping jumpers (under the Y stepper driver) is missing or just not working.. Check all 3 jumpers exist and that there is a bit of metal in the jumper.

Finally. Now everything works as it should. Some of the jumpers probably had a bad connection. Thank you for your attention and commitment. thumbs up smileys with beer
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login