Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

smartrapcore xl300 homing troubles

Posted by dr_dre 
smartrapcore xl300 homing troubles
October 23, 2016 08:21AM
Lo there,

Ive got troubles getting x and y diagonal like the g28 homing after the x and y stops.

[www.youtube.com]

First I thought it had to do with the belts.
but i disconnected them and started the g28 bij hand ( using stop x and y with hand) and suprisingly it still showed the same problems
Since then i replaced the ramp ,arduino board used new motors and new stepperdrivers.

But problem wont go away. am i using the correct source ? i used the source from github
[github.com]

Any help is appreciated.

André
Re: smartrapcore xl300 homing troubles
October 26, 2016 08:04AM
Maybe you are trying to travel faster than your motors can handle. Try turning the travel speed down and test again
Re: smartrapcore xl300 homing troubles
October 26, 2016 09:08AM
well after the homing everything works perfectly . even diagonal travels. its only the homing (g28) that has problems.
Re: smartrapcore xl300 homing troubles
October 26, 2016 10:33AM
Turn down the XY homing speed in your firmware (im assuming Marlin)
I bet its too high.
Re: smartrapcore xl300 homing troubles
October 26, 2016 03:35PM
im using :
#define HOMING_FEEDRATE {70*60, 70*60, 10*60, 0} // {70*60, 70*60, 10*60, 0}set the homing speeds (mm/min)

shouldnt be to fast . or am i wrong.
Re: smartrapcore xl300 homing troubles
October 27, 2016 07:09AM
Thats only 70mm/sec so no thats not too fast.
For a test try something a hair slower like 40 or 50 mm/sec and see. You never know unless you test.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login