Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Πωλείται Prusa i3, έτοιμο

Posted by cr3a7ure 
Πωλείται Prusa i3, έτοιμο
December 14, 2014 07:33AM
Πωλείται το παρακάτω RepRap Prusa i3.

Frame-πλαστικά: Prusa i3 Rework variant
Ηλεκτρονικά: Duet, 450Watt PSU
Hotend: J-head 0.35, αγγλικής προέλευσης
Hobbed bolt: Hyena
Κίνηση: GT2, (100steps/mm) XY, M5 ντίζα σοτν Ζ.


Αναλυτικά:
Το frame, έχει M10 ντίζες που το κάνουν πιο βαρύ και πιο σταθερό. Επίσης στις βάσεις του frame, του Υ άξονα και στους Ζ κινητήρες έχω βάλει φελό, για καλύτερη πρόσφυση και μείωση θορύβου.

Σαν πλακέτα οδήγησης το Duet (http://reprap.org/wiki/Duet) είναι η επόμενη γενιά ελεγκτών με επεξεργαστή ARM στα 32bit (το Arduino τρέχει στα 16bit).
Σύνδεση μέσω Ethernet και USB.
Υποστήριξη SD
Web interface, μέσω Ethernet.
Ψηφιακή ρύθμιση για το ρεύμα των κινητήρων.

Γενική παρατήρηση, το Duet, είναι πολύ βολικό. Όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν το μηχάνημα γίνονται απευθείας, απλά πειράζοντας ένα αρχέιο στην SD κάρτα, δίχως να πρέπει να ξαναπεράσει κανείς firmware. Μου έλυσε τα χέρια όταn ρύθμιζα το μηχάνημα. Το web interface, είναι εύκολα τροποποιήσιμο, για κάποιον που ξέρει Javascript, και αφήνει πεδίο για αρκετό hacking.

To hotend, είναι από Αγγλία, με 0.35 οπή, κεραμικό heater (γρήγορο ζέσταμα), από μπρούτζο για καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας.

Για Hobbed bolt, επέλεξα το Hyena v2 γιατί είναι ίσως το καλύτερο στη δουλειά του. Επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στο filament, και ασκεί παραπάνω δύναμη με την ίδια ροπή. (http://www.flickr.com/photos/48806889@N05/8697273067/)

Για την κίνηση οι ιμάντες GT2 είναι πλέον κλασσικοί απλά έχω βάλει γρανάζια με 16 δόντια για μεγαλύτερη ροπή και περισσότερα βήματα/χιλιοστό.


Θα κάνω μερικές εκτυπώσεις για καλιμπράρισμα μια από αυτές τις μέρες για να βεβαιωθώ ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Το μηχάνημα κοστίζει 500 ευρώ για Ελλάδα, δίχως μεταφορικά. Για τη Θεσσαλονίκη μπορούμε να τα γλιτώσουμε.
Επίσης μπορώ να προσφέρω υποστήριξη, για κάποιες μέρες μέχρι να εξοικιωθεί κανείς με το μηχάνημα, να κάνει μερικές εκτυπώσεις, να μάθει πως γίνεται το το βασικό service κλπ.

Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες.
[drive.google.com]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login