Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Where'd the PWM control of my cooling fan go?

Posted by papilio 
Where'd the PWM control of my cooling fan go?
August 10, 2017 03:16AM
This may have been going on for some time as the Anycubic which I'm using has the cooling fan hidden on the effector's back side. But I've just noticed that it's no longer responding to On/Off/Speed commands given it by S3D nor to my own adjustment via the LCD. I've been googling a while without success, any guesses here?
Thanks!

Edited 1 time(s). Last edit at 08/10/2017 03:17AM by papilio.
Re: Where'd the PWM control of my cooling fan go?
August 13, 2017 11:21PM
Tried another known_to_work fan?
Re: Where'd the PWM control of my cooling fan go?
August 14, 2017 12:17AM
Thank you for your reply. Yes I've tried several.

One thing I've come across while Googling the trouble though said that brushless fans are iffy as to whether or not they'll respond to PWM control (the writer claimed that they shouldn't work at all). No idea how much or little truth there may be in this, but all of the fans at my disposal are brushless.

Edited 1 time(s). Last edit at 08/14/2017 12:18AM by papilio.
Re: Where'd the PWM control of my cooling fan go?
August 14, 2017 02:31PM
Even if it doesn't like PWM, it should still run when you select maximum speed.

Perhaps the cable has failed, or the fan output on the controller board? Or have you uploaded new firmware, which perhaps wasn't configured correctly?

Edited 1 time(s). Last edit at 08/14/2017 02:32PM by dc42.

Delta printer calibration calculator, mini IR Z probe, and colour touch screen control panel: [escher3d.com]

Large delta printer, and other 3D printer blog postings: [miscsolutions.wordpress.com]

Full disclosure: I have a financial interest in sales of the Panel Due, Mini IR height sensor, and Duet WiFi/Duet Ethernet.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login