Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

thermistor temperature

Posted by Giuseppe 
thermistor temperature
May 23, 2010 05:59AM
When I execute the Repstrap-commtest.py result is a temperature of 0 °C but this temperature is impossible. Why I obtein this result?
Re: thermistor temperature
May 23, 2010 06:14AM
Maybe because 0 value is the initial value of the variable that holds temperature, on the firmware.

You have for sure a connection problem on the thermistor or something else.


---
New cutting edge RepRap electronics, ARM 32 bits @ 100MHz runs RepRap @ 725mm/s:

[www.3dprinting-r2c2.com]
Re: thermistor temperature
June 17, 2010 04:58PM
I've got the exact same problem. Did you ever solve it?
Re: thermistor temperature
June 18, 2010 08:54AM
Update having added Serial.start(19200); to the setup() function of the extruder boards program Extruder.pde in the arduino environment.

I added to extruder_class extruder::internalTemperature right before return(celsius) :

Serial.println(celcius);


This reads the temperature so I will trace it ferther...
Re: thermistor temperature
June 18, 2010 11:55AM
Ok the reprap host software reads the temperature, but not regularly.
The temperature value only updates when the "Switch heat on button is pressed.
It doesn't update after that unless this button is pushed again.

Apparently the Ramp button is ineffective.
I guess these are all host software bugs.

thanks
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login