Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Rockhopper RepRap

Posted by adamos42 
Rockhopper RepRap
February 13, 2013 03:02PM
Szervusztok!

Ezt a topicot a saját fejlesztésű RepRap gépemnek nyitottam, a vázlatokat elkészítettem, épp az AutoCAD-et rakom fel, hogy átvigyem digitálisba. Az ötletelésemmel pár újító dolgot is bele kívánta tenni, ez a RepRap alapvetően hordozható típus lenne, könnyen szerelhető, minimális anyagból megépíthető, valamint a legtöbb elemét saját magában le lehet gyártani. Jelenleg a tartó rudakon és magán a motorokon és egyéb kulcsfontosságú alkatrészen kívül minden lehet műanyag is, még a külső váz is készülhet belőle smiling smiley

A további fejleményeket itt közzé teszem, majd később talán nyitok róla saját oldalt több nyelven is. Ha van valakinek ötlete azt itt nyugodtan ossza meg, vagy ha észrevétel van azt is.

Ja és még valami, ezt a 6 szabadságfokos 3. generációs gépet lehetőleg PIC-ek vezérlésével oldom meg egy Raspberry Pi-vel pedig a fő vezérlést. (nyomtatás pl. hogy ne keljen állandóan bedugva lennie, illetve online tud lenni a hálózaton és hálózati nyomtatóként is képes lesz üzemelni)

Majd még jelentkezem smiling smiley
Re: Rockhopper RepRap
August 25, 2013 09:44AM
Jó rég volt, hogy elkezdtem tervezgetni, azonban csak most jutottam el odáig, hogy nekiálljak. Elkészítettem az alapszerkezet fő három elemét, erre jönnek majd a különböző modulok, alapvetően bármekkora méretű gép elkészíthető, olyan mint a LEGO. smiling smiley A ráilleszkedő modulokat hamarosan tervezem, csak meg kell várnom míg a kezemben van az első modellhez a végleges léptetőmotor, dekóder és társai, akkor tudom csak megcsinálni.

Mellékelem a terveket STL formátumban, alapvetően 8mm-es alucsöveket (vagy más csőt vagy rudat ami 8mm átmérőjű) akarok használni és M4-es csavarokat. A sarokelemből az első modellhez 8 darabra lesz szükség, a T elemekből 4-re míg az X-ből egyre.
Attachments:
open | download - X_ELEM.STL (197 KB)
open | download - T_ELEM.STL (181.5 KB)
open | download - SAROKELEM.STL (431.1 KB)
Re: Rockhopper RepRap
September 18, 2013 06:47AM
Üdv!

Kicsit elvoltam, miniatürizáltam az elemeken, spórolósra vettem, hogy olcsó maradjon az egész. Csatolom a v3-mas modelleket, ezeket legyártattam és egy 20-asból mindenkinek ki kell jönnie ha RepRap-al rendelkező kollégáját keresi meg vele, Ajánlani tudom Bazsali Gábort: 3dlab.hu

Elsőnek egy kissebb modellt építek, amelhez többféle elemre nincs szükség, amik még lesznek a mechanika konzoljai amik ráépíthetők ezekre az elemekre mint a legók.
Attachments:
open | download - SAROKELEM_V3.STL (166.9 KB)
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login