Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Mechanika

Posted by Satuna 
Mechanika
May 22, 2008 08:21AM
Mechanikai temak
Re: Mechanika
May 23, 2008 07:21AM
Nincs itt ezen a site-on normalisan meretezett muszaki rajt az alkatreszekrol?
Re: Mechanika
May 23, 2008 08:38AM
Az szerintem nincs.

Egyedul az STL fajlokat tudod letolteni, amit be tudsz olvasni utana barmilyen CAD szoftverbe. Legalabbis CATIA-ba igen, mert en azt hasznalom.

De varj, most jut eszembe, hogy valamelyik orult arc azt jatszotta, hogy STEP-be atkonvertalta az egesz gepet, mindjart utananezek...
Re: Mechanika
May 23, 2008 08:53AM
A builder blogon aprilis 13-ai bejegyzes: [builders.reprap.org]

Ennek a csavonak az a hobbija, hogy STL-bol STP-et csinaljon... Nem art az ilyen sem ezek szerint. :-)) Hogy most hogyan all, azt nem tudom, ha nagyon kell szerintem irhatsz neki...

Masik: [sourceforge.net]
Ez direkt lint a Cartesian bot pozicionalo rendszer 3D fajljaihoz. Talan hasznat veszed... Ebben van egy "handmade parts.pdf" fajl. Ebben van egy-ket rajz, de ne szamits sokra...

Adam
Re: Mechanika
May 28, 2008 02:05PM
Laxi,

Nem tudom, hogy l
Re: Mechanika
May 29, 2008 03:49AM
Hali,
igen lattam, koszi.
Re: Mechanika
June 09, 2008 02:34AM
Hi Adam.

I saw you dropping into the german forum. And as Marcel saied some pics of your project would be really cool grinning smiley?
This weekend I decided to buy the complete parts and not building one from scratch cause i don
Re: Mechanika
June 09, 2008 08:01AM
Max,

I am using the Cartesian Bot mechanics right now. I have not applied changes so far as tweaking the current mechanics would not help me much. Instead of tuning this machine I decided to build a CNC router with screw lead which improves my accuracy. The idea behind this is that I would like to use other heads on the machine such as UV laser beam head, milling head, extruder and decrease the actual level of vibration of which I never thought before unfortunately... :-)

I designed my router btw but has not started to build it yet. I will paste a STEP file of it here if you want but mind it has never been built!!! Maybe better is you send me a personal massage with your e-mail address in it if you are interested.

adam
Re: Mechanika
May 15, 2013 09:37AM
Sziasztok !!

Eléggé csöndes ez a Fórum de hátha valaki találkozott már ezzel a Problémával.

Egy Rep-Rap Prusa Mendelem van Greg's Wade Extruder fejrésszel. Az lenne a problémám ,hogy állandó jelleggel bekoszolódik az extruder előtoló bordázott csavarnak a fogazata és így nem tudja húzni a szálat ergo elrontja a nyomatot egy ideig tökéletes és működik de egy pár nyomtatás után már van benne anyag amit ledarál a szálból. Találkozott már valaki ilyen problémával ?
3mm-es fehér PLA szállal nyomtatok 210 °C-on 35m/s nyomtatási sebességgel.

Bazsi
Re: Mechanika
May 19, 2013 07:19PM
Szia!

Lehet hogy nem a daralas a problemad igazabol, hanem az hogy tul nehezze valik a PLA szalat a fejbe belenyomni, es emiatt jobb hijjan daralni kezdi. Tipikusan PLA-nal fordul ez elo (marmint hogy nehez nyomni), azert van mert tul hosszu lesz az a resz, ahol a PLA mar olvadt allapotban van. A megoldas: Egy kis ventillatorral hutsed a hotend felso reszet, allandoan.

Remelem ez segit,
udv
denes
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login