Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Hotendit ja niiden erot

Posted by Rolleros 
Hotendit ja niiden erot
July 23, 2013 07:11AM
Moro!

Hotendin tilaaminen tai rakentaminen olisi edessä, mutta ainakin näin äkkiseltään erilaisten hotendien ja suuttimien vertailu on aika hankalaa. Haluaisinkin kuulla kokemuksia siitä, että mitä Hotendejä foorumilaiset ovat tulostimissaan käyttäneet, ja mitä kaikkea hotendin valinnassa pitäisi ottaa huomioon?

Tulostusmateriaalina tulee todennäköisesti olemaan 3 mm ABS ja PLA filamentit, koska en keksinyt mitään erityistä syytä suosia 1,75 mm filamentteja. Ainakin Bowden extrudereissa 3 mm filamentin jäykkyydestä taitaa olla apua, vaikkakaan en ainakaan heti ole Bowdenia rakentamassa. Koska tulostimella olisi tarkoitus päästä kohtalaisen hyvään resoluutioon, olen kallistumassa 0,3 mm suuttimen suuntaan. Hotendin muu rakenne on kuitenkin edelleen täysin auki.

Suutinta lukuunottamatta useimpien hotendien osat näyttäisivät olevan melko hyvin sorvilla ja pylväsporakoneella valmistettavissa, mutta toisaalta optimaalisen melt zonen jne. valmistaminen kerrasta ilman aiempaa kokemusta hotendeista saattaa olla aika vaikeaa.

Erityisesti uudemmat J-Headit ovatkin alkaneet kiinnostamaan. Osaako kukaan sanoa, että mistä saisi tilattua järkevään hintaan esimerkiksi V-B tai V-BV mallin ? Euroopasta ja Kiinasta tilaaminen on Ok, USA:sta tulee helposti paljon postikuluja.

Tällaisesta on siis kyse:
[www.hotends.com]

E-Bay:ssa myynnissa olevissa halvahkoissa J-Headeissa on kuulemma muutoksia melt zonen muodossa yms. Onko tällaisista J-Headeista kenelläkään kokemuksia? Lukemani perusteella epä-standardin J-Headin tunnistaa siitä, että PEEK-putken kyljessä on vain neljä uraa, kun alkuperäisessä uria on viisi.
Re: Hotendit ja niiden erot
July 27, 2013 08:03AM
Moro

Ostin Ebaysta J-head IV:n (Kiinasta/kopio) RostockDelta-printteriini (1.75mm-filamentille/0.4 suuttimella) ja suhteellisen haasteellista on ABS-muovia pusertaa ulos teflon-tuubin välityksellä. PLA toimii kyllä paremmin alemman viskositeetin ansiosta. Taitaa meltzone olla liian pitkä ko. mallissa.

Yksi vaihtoehto on Budaschnozzle, josta löytyy kehuttu halpis kopio:

Tarjouksessa tämän viikonlopun 58$
[www.geeetech.com]

Siinä on vaihdettava suutin, joten vikatilanteissa sen putsaaminen on helpompaa versus kiinteällä J-headillä varustettu kuumapää.

FinnRap

Edited 1 time(s). Last edit at 07/28/2013 07:01AM by FinnRAP.
Re: Hotendit ja niiden erot
August 03, 2013 06:00AM
Siis ABS on helpompi pursottaa kuin PLA...
Re: Hotendit ja niiden erot
August 06, 2013 08:04AM
Päädyin lopulta tilaamaan jenkkiläisestä Hotends.com verkkokaupasta J-Head Mk V-BV:n. Hintaa taisi rahteineen tulla noin 45 €, mikä ainakin vielä tuntuu ihan kohtuulliselta.

[www.hotends.com]

Hotend saapui postissa nopeasti kirjeenä, eikä laadussa ainakaan pikaisella silmäyksellä ollut moitittavaa. Joistain muista nettikaupoista poiketen tilatessa tosin joutui valitsemaan joko 3mm tai 1.75mm filamentin ja adapteriputken saa vain lisämaksusta. Mukana kuitenkin tuli thermistori, vastus ja PTFE-suojaputket molemmille.

Kerron lisää kokemuksia hotendista kunhan vain saan sen ensin käyttöön.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login