Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Extruder stepper not functioning during printing?

Posted by Ollie 
Extruder stepper not functioning during printing?
February 17, 2012 01:28PM
Okay, so I finally got my contraption to stop making pieces of modern art and to start on making something more square, except that the extruder stepper doesn't seem to want to move during printing, but will happily extrude cm after cm when manually told to do so. It's receiving power to stay in place, so is there something wrong with the firmware? I haven't really changed much, so I'm not sure.

Ollie
Re: Extruder stepper not functioning during printing?
February 17, 2012 01:32PM
If slicing with skeinforge make sure the dimension tab is turned on


__________________________________________________________________________
Experimenting in 3D in New Zealand
Re: Extruder stepper not functioning during printing?
February 17, 2012 01:51PM
Hi Nelson,

Wow, how did I miss that... Cheers! You just saved me hours of frustration smiling smiley

Ollie
Re: Extruder stepper not functioning during printing?
February 17, 2012 03:28PM
You are not the first to have this issue...it happens a lot in IRC. It happened more often before Slic3r came out though.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.Robosprout.com RepRap Mendel parts and accessories.
Message if there is anything you need...I have more than what is listed on my site.
Located in the Spokane, WA / Coeur d'Alene, ID area.
Contact: Robosprout@gmail.com Flickr: [www.flickr.com]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login